Panieksloten

Panieksloten

Insteeksloten met paniekfunctie

Een onderdeel van de insteeksloten zijn de panieksloten. Dit zijn sloten voor bijvoorbeeld nooddeuren in een zorginstelling. Deze sloten kunnen altijd vanaf de binnenzijde geopend worden. 

Deurbeslag of paniekbalken

In combinatie met een normaal deurbeslag of een paniekbalk kan dit slot in een noodsituatie altijd van binnenuit geopend worden. Het slot wordt in de meeste gevallen vergendeld met een cilinderslot en kan dan simpelweg met de kruk aan de binnenzijde direct ontgrendeld worden zonder dat je het slot met het cilinderslot weer moet ontgrendelen. Een ideaal product voor ook senioren instellingen!

Automatische vergendeling

Ook zijn er panieksloten met een automatische vergrendeling. De panieksloten hoeven niet nog vergendeld te worden met een cilinderslot. Dit verloopt automatisch. Zodra de deur dicht valt, wordt deze automatisch vergrendelt met de dagschoot en de nachtschoot. Om deze functie te kunnen gebruiken, moet er wel een cilinderslot in met vrijloopfunctie. Dit houdt in dat de meenemer altijd rond kan draaien en dus niet afhankelijk is van de sleutel in het cilinderslot. 

Heb je vragen over de panieksloten? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

5 producten

 1. € 64,46
 2. € 64,46
 3. Gratis verzending
  Gratis verzending
  vanaf € 100, -
 4. Mauer 4306/10 functie E
  Mauer 4306/10 functie E
 5. Dom insteekslot paniekslot PC72 Doornmaat 60mm
  Dit artikel betreft een DOM insteekslot voor binnendeuren. Zie afbeelding ...
  € 116,07 € 104,46

5 producten