FAQs

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

 1. Geen veel gestelde vragen.

Recente vragen

 1. Wat is het verschil tussen de binnen- en buitenmaat van cilinders?

  De cilinder wordt vanaf het midden van het schroefgat gemeten. De binnenmaat is de maat gemeten vanaf het midden van het schroefgat tot het einde van de cilinder aan de binnenkant van de deur. De buitenmaat is de maat gemeten vanaf het midden van het schroefgat tot het einde van de cilinder aan de buitenkant van de deur.

 2. Wat is impressietechniek?
  Tijdens het toepassen van de impressietechniek wordt een passende sleutel gevijld op een dicht slot. Er wordt een werkende sleutel gecreëerd waarmee het slot kan worden geopend en gesloten. Dit gebeurt allemaal zonder enige kennis van het slot vooraf.
 3. Mijn buitenlamp werkt niet goed

  Onlangs heb ik een buitenlamp met beweginsmelder gekocht. Deze lijkt niet goed te werken wat nu?

  Voor vragen als deze heeft Smartwares een speciale afdeling die je met deze vragen verder kunt helpen.
  Wij verwijzen je daarom graag naar hun website: 

  http://service.smartwares.eu/nl-nl/content/garantie_wat+te+doen+bij+een+defect/wat-te-doen-bij-een-defect.aspx

 4. Wat is de levertijd?

  Wij streven ernaar elke bestelling zo snel mogelijk te versturen. Producten uit onze voorraad worden, bij bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 16.00 uur, dezelfde dag nog verstuurd. Het kan zijn dat het bestelde product speciaal voor jou op maat gemaakt wordt. Hierdoor wordt de bestelling binnen enkele dagen geleverd. Bij elk product geven wij de verwachte levertijd aan.

  Bestelmoment (voorraadproducten) Bezorgmoment*
  Maandag voor 16.00 uur  Dinsdag
  Dinsdag voor 16.00 uur Woensdag
  Woensdag voor 16.00 uur Donderdag
  Donderdag voor 16.00 uur Vrijdag
  Vrijdag voor 16.00 uur Zaterdag
  Zaterdag en zondag Dinsdag

  * In principe worden verzendingen binnen 1 werkdag geleverd door PostNL. 

 5. Wat is het verschil tussen een M&C Color en M&C Color PRO cilinder?

  Het verschil tussen de M&C color cilinder en Color PRO wordt hier uitgelegd. De M&C Color cilinder heeft een niet beschermde sleutel. Deze mag overal worden bijgemaakt. De M&C Color PRO cilinder heeft een net iets andere sleutel. De vorm van die sleutel is beschermd met een merkpatent. Iemand die de sleutel, zonder licentie van M&C, namaakt is strafbaar. 

 6. Mijn M&C cilinders hebben niet de juiste maat. Wat nu?

  Je hebt zorgvuldig jouw cilindermaat gemeten en nieuwe M&C cilinders besteld. Helaas blijkt bij ontvangst van de cilinders dat de maat toch niet juist is. Kan dit worden aangepast? 

  M&C is het enige merk waarbij de lengte van de cilinder kan worden aangepast na ontvangst. De cilinders van M&C zijn opgebouwd uit 'losse' onderdelen. Hierdoor is het mogelijk de cilinderlengte te laten verlegen of in te korten door ons.

  M&C-modulair-cilinder-aanpassen-safedeliveries.nl

  Ga naar deze pagina om jouw M&C cilinder aan te laten passen.

 7. Ik wil een knopcilinder bestellen, maar is dat wel verstandig in mijn situatie?

  Ik wil een knopcilinder bestellen, maar is dat wel verstandig voor mijn situatie?

  Vraag jij je ook af of een cilinder met een draaiknop een goede optie is voor jou? Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van een knopcilinder:

  • Zit er glas in de deur waar de cilinder geplaatst wordt?
  • Zit het cilinderslot in de buurt van een brievenbus?
    

  Bij cilindersloten met een knop is het altijd belangrijk om te kijken naar deze twee punten. Het is zo dat de inbrekers erg handige trucjes hebben om de cilinders met een draaiknop van buitenaf open te maken. Zo kunnen zij via de brievenbus een ijzerdraadje om de knop heen plaatsen en de knopcilinder open draaien. 
  De andere inbraakmethode die bij knopcilinders gebruikt wordt, is het boren van een klein gaatje in de buurt van de cilinder. Door dit gaatje wordt een ijzerdraadje om de knop bevestigd en kunnen zij de cilinder bedienen.

  Wil je toch een knopcilinder plaatsen bij een brievenbus of bij een deur met een glazen ruit? Dan is de anti-manipulatieknop hiervoor de oplossing! Helaas heeft niet ieder merk van de cilindersloten deze optie, maar het grootste gedeelte wel. Dit zijn knopcilinder waarbij je bij het omdraaien van de cilinder iets extra's moet doen. Bijvoorbeeld de knop de gehele draai ingedrukt houden of knopjes die op de knop zijn geplaatst indrukken.
   

  Een oplossing tegen het boren van de gaatjes naast de cilinder is een SecuMax Anti-Manipulatie plaat. Deze plaats je op de deur om te voorkomen dat er gaatjes geboord worden. 

 8. Moet ik alleen mijn cilinders vervangen of ook mijn deurbeslag?

  Het kan zijn dat jouw cilinders hard aan vervanging toe zijn. Maar dan is er een belangrijke vraag: vervang ik alleen mijn cilinders of ook mijn deurbeslag?

  Wij adviseren om beide te vervangen. Een nieuwe cilinder is tegenwoordig beveiligd met niet alleen lockpickbeveiliging, boorbeveiliging en breekbeveiliging, maar ook met kerntrekbeveiliging. Het is erg verstandig om een cilinder te kiezen die SKG*** gekeurd is. Dit om een simpele reden: deze cilinders zijn de hoogst gekeurde cilinders en vertragen het inbreken met zeker 5 min.

  Waarom moet hier dan nog een extra deurbeslag bij met kerntrekbeveiliging? Deurbeslag met kerntrekbeveiliging beveiligt niet alleen jouw cilinder, maar schrikt ook nog eens de inbrekers af. Als een inbreker een deurschild ziet met kerntrekbeveiliging weet hij dat het erg lastig is om de cilinder te manipuleren.

  Je wilt er alles aan doen om de inbrekers buiten te houden of in ieder geval zo lang mogelijk te vertragen. Ons advies is dus: vervang beide en voorkom inbreken in uw woning!

  Bekijk hier onze cilinders en deurbeslag.