OPLEGSLOTEN

Wil jij je oplegslot vervangen? Bekijk hier ons assortiment aan oplegsloten. Nu onder andere in ons assortiment: Yale oplegslot, Lips oplegslot, Mauer oplegslot en Nemef oplegslot.

Wat is een oplegslot?

De naam zegt het eigenlijk al. Een oplegslot wordt op de deur gemonteerd. Dit slot dient als hoodslot. Je vindt deze sloten vaak op jaren 30 woningen. Oplegsloten hebben een slotkast, cilinder, trekker, dag- en nachtschoot. Een oplegslot is verkrijgbaar met verschillende draairichtingen. Bekijk de PDF bestanden bij de producten en check welke draairichting jij moet hebben voor het vervangen van je oplegslot. 

Oplegslot bedienen

Oplegsloten zijn makkelijk te bedienen. De sloten hebben een dag- en nachtschoot. De dagschoot kun je bedienen met de trekker. De nachtschoot bedien je met de sleutel. 

Ombouwsets voor oplegsloten

Een oplegslot gelijksluitend maken? Geen probleem! Met een ombouwset kun je een bestaand oplegslot gelijksluitend maken. Het is niet nodig om een geheel nieuw slot aan te schaffen. Kijk hier voor ons assortiment aan ombouwsets. Kerntrekken is een populaire inbraakmethode. Bij deze methode wordt de cilinder uit het slot wordt verwijderd. Dit gebeurt door het plaatsen van een schroef in de cilinder. Een inbreker heeft hier 20 seconden voor nodig. Kerntrekken voorkomen? Dat kan! Kies voor een ombouwset met het SKG*** keurmerk. Sloten met het SKG*** hebben een inbraakwering van 5 minuten. Wil je meer lezen over kerntrekken? Lees onze blog over kerntrekken. Hier vind je handige tips.

Doornmaten

Om te bepalen welke maat oplegslot je nodig hebt, kun je de doornmaat opmeten. Dit is de afstand tussen de voorkant van de voorplaat van het slot tot het hart van het krukgat en/of cilindergat. Aan de hand van de doornmaat kun je de juiste maat bepalen. Bekijk hier de volledige handleiding voor het opmeten van de doornmaat.

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het uitzoeken van het juiste oplegslot? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!